Skate, longboard, bmx in Parijs

Op terugreis van de Pic du Midi had ik nog een een extra dagje in Parijs geregeld. Mijn eerste plan was om de expo Henri Cartier-Bresson te bezoeken. Maar toen ik een uur voor openingstijd aan het Centre Pompidou aankwam, stond er al een lange rij. Bij het dichtsbijzijnde alternatief – de expo van fotograaf Brassaï in het Hôtel de Ville – waren de rijen nog langer. Dan maar het tweede alternatief: de Nikon D4s nog wat verder testen op een schitterende lentedag. Van HCB en Brassaï koop ik de catalogus wel.

Slide voor het Trocadéro.

Slide voor het Trocadéro.

De meeste toeristen kennen het Trocadéro alleen als de plek vanwaar je de Eiffeltoren op de andere Seine-oever kan fotograferen. Het is sinds jaar en dag echter ook de hotspot voor Parijse skaters, longboarders en bmx’ers. Er reed zelfs nog een opa op rolschaatsen rond.

De Parijzenaars genoten van de lentezon.

De Parijzenaars genoten van de lentezon.

Met de D4s rond mijn nek en een paar foto’s uit mijn archief die ik op de iPhone kon tonen waren de nodige introducties snel gemaakt. Ik heb er gefotografeerd tot de batterij van de D4s na drie dagen en 1.258 foto’s eindelijk plat was.

Een skatepark is er niet in het Troca, maar skaters hebben genoeg aan een leeg vijvertje.

Een skatepark is er niet in het Troca, maar skaters hebben genoeg aan een leeg vijvertje.

Terwijl ik er rondliep werd ik nog geïnterviewd door een journaliste van France Info die een item maakte over ’le beau temps’, en die het fantastisch vond dat ’un photographe belge’ helemaal naar Parijs was gekomen om er in het Troca de nieuwe Nikon uit te proberen. Ik heb haar het geluid van de D4s-spiegel de elf keer per seconde opklapt laten opnemen – benieuwd of ze het gebruikt heeft in haar montage.

Panning met de D4s.

Panning met de D4s.