Longboarden in zwart-wit

Fotograferen op So… You Can Longboard Dance was fun. Dit evenement vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven, een voormalige fabriekshal van Philips.De hal werd verlicht door tl-buizen, en voor het evement waren lichtspots opgehangen met flitsers in verschillende kleuren. Om van die kleurenjanboel geen last te hebben besloot ik in zwart-wit te fotograferen.

Longboarddance-123

De flits hangt met een Manfrotto-clamp aan een ijzeren balk.

Ik had een Nikon SB-910 bij me die ik met een Manfrotto-clamp kon bevestigen aan een van de stalen balken in de hal. Ik koos een balk in de buurt van de jury omdat ik hoopte dat de longboarders daar hun beste tricks zouden showen. Dat bleek niet altijd zo, maar de hal was sowieso te groot om de actie overal te volgen.

Alle foto’s op 1/250, de flitssynchronisatietijd van mijn Nikon D800; ISO 400 en diafragma’s tussen f/2.8 en f/5.6.